3 aktivnosti koje ne smete propustiti na Kopaoniku

3 aktivnosti koje ne smete propustiti na Kopaoniku

Kopaonik, najveći turistički i ski centar u Srbiji, nije bez razloga i najpopularnija destinacija za odmor jer svojim gostima pruža veliki broj sadržaja i aktivnosti, kako zimi tako i leti. Mi ćemo se potruditi da Vam predstavimo par atraktivnijih aktivnosti koje ne smete propustiti na Kopaniku.

Skijanje na Kopaoniku

Skijanje je uglavnom razlog dolaska turista na Kopaonik, međutim u zadnjih par godina, snowboarding je postao vrlo popularan, posebno kod mlađe generacije i stranaca. Preko 50km ski staza raznih težina pruža borderima mogućnost da usavršavaju svoje znanje i uživaju raznim akrobacijama. Vešti i hrabri oprobavaju se na crnim stazama ( Gvozdac, Duboka, Ledenica..) ili iskušavaju off staze i uživaju po čistom i netaknutom snegu. Početnici mogu da koriste one blaže i pitomije staze (Krst, Karaman, Jaram, Mašinac…).

Aktivnosti koje ne smete propustiti na Kopaoniku

Bob na šinama

Bob na šinama je predviđen kao letnja zabava, ali se podjednako koristi i zimi. To je vrsta roller coaster-a u kome uživaju podjednako i deca i odrasli. Trasa staze ide kroz šumu i doživljaj vožnje je fenomenalan. Brzina je fabrički ograničena na maksimalnih 40km/h, ali mogućnost vozača u sankama (bobu) da kočnicom kontroliše ubrzanje dovodi do ushićenja. Skokovi i talasi na stazi koje je na nekim mestima i do 6m visoka dodatno oduševljava putnike. Sigurnosni pojasevi i poznati nemački proizvođač garantuju bezbednost i udobnost uz puno uživanje. Ovo je samo jedna od aktivnosti zbog kojih je Kopaonik idealna destinacija za zimovanje sa decom. Ukoliko vas interesuje koje su to destinacije koje mi preporučujemo za porodično zimovanje, pročitajte naš najnoviji blog: Gde na ići na zimovanje sa decom.

Aktivnosti koje ne smete propustiti na Kopaoniku

Tjubing

Tjubing je namenjen svima bez obzira na godine, važno je samo da su željni dobre zabave. Tjubing je sankanje po posebnoj plastičnoj podlozi uz pomoć velike gume. Može se sankati i leti i zimi. Cika, vriska i osmesi, od uva do uva, govore koliko je ovakva vrsta sankanja zabavna.

Tjubing

„Dečiji grad“ se nalazi u Dolini sportova i jednostavno rečeno, to je ogromna igraonica na otvorenom. Gumeni zamak, kućica na naduvavanje, Sneško Belić, tobogani i razne druge igračke koje se pokreću po snegu oduševljavaju najmlađe goste Kopaonika.

Vožnja motornim sankama

I za kraj smo ostavili vožnju motornim sankama ili kvadovima jer je to zabava za one kojima skijanje i boarding nisu dovoljno uzbudljivi. Motorne sanke ili kvad lako i brzo iznajmite na više lokacija i potom kreće avantura. Brzina, rezak zvuk motora, snežna magla koja ostaje iza „mašine“ i vožnja po krivudavim snežnim stazama bude svaki nerv u telu i dovode do eksplozije adrenalina.

Vožnja motornim sankama

Uživajte u svakom danu na Kopaoniku, a Red Line kombi prevoz putnika pozovite da biste bezbedno i udobno putovali.