3 lokacije koje morate posetiti u Beogradu u 2021. godini

3 lokacije koje morate posetiti u Beogradu u 2021. godini

Kao što ste verovatno već i sami znali Beograd je jedan od najatraktivnijih gradova u Srbiji za turiste. Beograd je grad koji može zadovoljiti svačiji interest i pružiti vam nezaboravne uspomene koje ćete pamtiti do kraja života.

Red Line kombi prevoz putnika će podeliti sa vama 3 lokacije koje morate posetiti u Beogradu ove godine.

#1 Kalemegdanska tvrđava

Atrakcije koje morate poseitit u Beogradu - Kalemegdan

Najpopularnija lokacija, i definitivno mesto koje ne smete propustiti, je Kalemegdanska tvrđava. Bili veliki fan istorije, lepih pogleda sa visine ili samo volite da provodite vreme u prirodi onda je ovo pravo mesto za vas. Na samoj tvrđavi možete pronaći ogroman park i šetalište gde možete provesti mirno popodne sa vašom porodicom, tvrđava vam pruža pogled na ušće reke Save u Dunav, što zaista treba videti.

Osim prelepog pogleda na grad, na Kalemegdanskoj tvrđavi se nalazi Vojni muzej, razne galerije kao i neki od najprepoznativijih gradskih spomenika.

Tvrđava ima istoriju na svakom koraku, od rimskog bunara do srednjovekovne kapije despota Stefana Lazarevića. Takođe na tvrđavi možete pronaći turističke vodiče koji vas mogu sprovesti kroz celu istoriju Kalemegdana.

#2 Knez Mihajlova

Atrakcije koje morate poseitit u Beogradu - Knez Mihajlova

Ukoliko niste prevelik fan istorije, ili jednostavno volite da budete u centru dešavanja, onda je ulica Knez Mihajlova pravo mesto za vas. Čak i ako Knez Mihajlova nije geografsko središte grada, ova ulica je definitivno glavna ulica srpske prestonice koju trebate posetiti.

Šetnjom kroz ovu dugačku ulicu Beograda, videćete koliko zapravo sami beograđani kao i turisti vole da provode vreme sa prijateljima i familijom u ovoj ulici.

U ovoj ulici ćete pronaći razne butike, restorane, kafiće i poslastičarnice koje možete obići i utrošiti malo vašeg vremena. Ukoliko ste ljubitelj dobre hrane, preporučujemo vam da isprobate neke od specijaliteta u samom centru, garantujemo vam da se nećete pokajati.

#3 Selfie Muzej Expose

Selfie muzej expose u Beogradu

Poslednja, ali ne i najmanje bitina, destinacija koju vam savetujemo da posetite je Selfie Muzej Expose. Posle predivnog dana koji ste proveli u Beogradu vreme je da napravite nezaboravne fotke koje će vas podsećati na vašu turističku avanturu.

Slefie muzej Expose se nalazi na Terazijama. Ono što karakteriše ovaj specifičan muzej je energija i ambijent za fotografisanje koje ćete pamtiti do kraja života. Oni vam pružaju razne rekvizite, scensko odeljenje i holograme koje prave modernom tehnologijom kako bi vaša fotografija ispala savršeno.

Pored samog ambijenta za fotografisanje, selfie muzej Expose vam nudi i usluge profesionalnog fotografisanja.

Nadamo se vam je ova naša kratka lista atrakcija u Beogradu bila od pomoći, verujte nam da ukoliko se odličite za bilo koju od navedenih lokaciju neće pogrešite. Uživajte u oblisaku Beogradu, želi vam vaš Red Line kombi prevoz putnika.