RED LINE u Drvengradu

RED LINE u Drvengradu

“Izmislio sam grad koji izgleda kao da se u njemu uvek živelo. A nije nikad”-rekao je proslavljeni reditelj, Emir Kusturica, tvorac Drvengrada, autentičnog etno sela smeštenog između dve planinske lepotice, Tare i Zlatibora.

Od Beograda Drvengrad je udaljen 210km, a od Niša 290km.

Drvengrad ili Mećavnik, (po brdu Mećavnik na kome se nalazi),  ima gradsku kapiju, 13  ulica,  2 trga, 2 sokaka, bioskop, crkvu, pijacu, sportski centar, restorane, teniske terene, ski stazu, bazen, ….. Ulice i trgovi nose nazive poznatih ličnosti iz sveta književnosti, filma i sporta poput Ive Andrića, Federika Felinija, Aleksandra Tarkovskog, Maradone, Novaka Đokovića i dr.

Sve u Drvengradu je napravljeno naravno od drveta. Naročito su interesantne kuće-brvnare. Ima ih preko 50 i većina je preneta iz napuštenih zlatiborskih sela.

Drvengrad je spoj tradicije, prirode i umetnosti.

U Drvengrade se održava i međunarodni festivalKustendorf, čiji je osnivač Emir Kusturica. Festival predstavlja mesto susreta mladih filmskih stvaralaca i studenata režije i afirmisanih svetskih reditelja i glumaca, ali muzičkih grupa.

Interesantan događaj na festivalu predstavlja sahranjivanje filmova na Groblju loših filmova, a prve godine na tom mestu je završio film “Umri muški 4“ (Die Hard 4).

Dok ste u Drvengradu možete posetiti predivno Zaovinsko jezero, Stopića pećinu, ali i imati jedinstvenu vožnju starim parnim vozom “Ćira”, na pruzi Šarganska osmica.

Ukoliko  odlučite i vi da krenete put Drvengrada, pozovite RED LINE i ugovorite vožnju: +381 63 170 8420